Wieringer Garnalenkroket in de Schijnwerpers op de Grüne Woche

17 jan , 8:59 Nieuws
image 24 674486d66c035

Wieringer Garnalenkroket op Internationale Voedingsbeurs

De Wieringer garnalenkroket staat momenteel in de schijnwerpers op de Grüne Woche, de jaarlijkse internationale land-tuinbouw en voedingsbeurs in Berlijn. In het Nederlands paviljoen vertegenwoordigt deze delicatesse het Blue Food Center Wieringen en de visserijgemeenschap van de Kop van Noord-Holland. De kroket toont de combinatie van gezond voedsel rechtstreeks uit zee met traditioneel vakmanschap.

Een Symbool van Trots en Duurzaamheid

Tijdens de opening van het Nederlandse paviljoen, in aanwezigheid van Minister Femke Wiersma en andere hoogwaardigheidsbekleders, benadrukt wethouder Robert Leever de trots op de Wieringer garnalenkroket. Hij prijst de visserijgemeenschap voor hun inzet voor gezonde en duurzame voedselproductie met oog voor de toekomst.

Van Familiebedrijf tot Kroket

Het familiebedrijf Van den Burg speelt een essentiële rol in het productieproces van de garnalenkroket. Garnalenvisser Jelle van den Burg vangt de garnalen en moeder Ans van den Burg verwerkt deze ambachtelijk tot kroketten, die lokaal worden verkocht en genoten. Deze kroketten benadrukken de aandacht voor gezonde producten en korte voedselketens van het Blue Food Center.

Het Blue Food Center Wieringen voor Duurzame Voeding

Het Blue Food Center Wieringen presenteert niet alleen de garnalenkroket, maar ook andere streekproducten, zoals duurzaam geteelde knoflook. Hiermee wil de Provincie Noord-Holland de focus leggen op zeeverse producten en gezonde voeding. De inzet is om de visserijgemeenschap toekomstbestendig te maken en duurzame voeding te promoten.

Met het Blue Food Centrum wordt gestreefd naar een duurzame toekomst, waarin de visserij een cruciale rol blijft spelen in de regio en het leven op Wieringen.